Fiat Uno Club Bulgaria Форуми



Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Предишната тема

Следващата тема
Напишете отговор Страница 1 от 1
    Реставриране на задна броня Уно турбо
Автор Съобщение
fluid_88
Кара Uno turbo i.e


Регистриран на: 17 Фев 2010
Мнения: 131
Местожителство: Варна
Мнение Реставриране на задна броня Уно турбо Отговорете с цитат
Здравейте,
остана ми малко време и след като всички знаем какъв кът са броните и повечето части за тази кола реших да напиша как възстанових мойта!

Първо сваляме бронята и виждаме пораженията по нея.
тук левия захват е здрав.

Десния захват се вижда, че е счупен някой е напъвал, но защо никой не знае!

Двата захвата странични който са към калниците са най проблемните защото там болтовете не минават през цялата броня, а е с квадратен болт който влиза в канал в бронята и след като е ръждясал порядъчно не се развива следва флекса!

Така, вече бронята е свалена! Проблемите са долен десен захват счупен, както и двата странични захвата за каниците са изгнили както те така и слабо място е в бронята където влизат квадратите вече хлопат (идва по голям отвора)

Бронята се измива на пароструйка за да може да падне налепа, който е събиран с годините, след което се изгради нов захват в дясно но този път на цяло без канал за болта !! Така стана и от другата страна.

Двата странични захвата се подсилиха с по 4-5 мм твърда пластмаса така че квадратите да влизат стегнато и бронята да е стабилна.

След това две ръце мат, но без структура за да не се разваля формата на пластмасата ако се вгледате в нея тя не е абсолютно гладка, а има малки точици, затова мат без структура!

Старите захвати, който отрязахме за да свалим бронята който и без това бяха меки изтънели и изгнили ги подменяме с нови по дебели!

След като минахме две ръце мат идват и две ръце гланц след което всички болтове освен квадратите ги подменяме с неръждавейка както и двойни широки шайби и я монтираме обратно.

Така вече имаме една нова задна броня здраво захваната за колата и не тракаща, същото ще последва и старата предна броня но здрава и не изрязана, която спечелих на търг в Англия.
Надявам се да съм помогнал на някой лек ден.
_________________
Fiat Uno 1.3 turbo i.e
Renault 19 1.8 16v
Uaz 4.0
Renault Espace 99'
Trabant 601 68'
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Напишете отговор Страница 1 от 1
Идете на:  

 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети