Какво гърне за Уно Мк2??

(1989–1995)
Аватар
Formula Uno
Кара Uno 55
Какво гърне за Уно Мк2??

Мнение от Formula Uno »

Така направо на въпроса
Уно-то е Мк2 '90 с катализатор и след това има два гърнета по тръбата на изгорелите газове..
та при мен се случи следното: Средното гърне това след катализатора и преди аспуха се е скъсало и се загуби и сега искам да питам какво трябва да се купи т.е. нещо специално ли е ?
имат ли модели тези гърнета ?, точно за фиат ли трябва да бъде? или може всякакво ? Като го гледам има някаква решетка дето е излязла от там където е седяло гърнето и затова питам. Ако някой знае от къде се купува и коло ще струва ? а и има ли опасност някой некадърен майстор да го окепази, че като я знам колко е капризна количката относно горивна система не ми се иска да ми побелява главата за да оправям на някой бакиите
Въобще всяка полезна информация по въпроса ще ми е полезна или ако някой сподели опита си ако се е сблъсквал с подобен проблем
'90 Uno 75 SX i.e. 149.C1.000.
Аватар
as_novo
Кара Uno 1.0 i.e

Мнение от as_novo »

ако се е сблъсквал с подобен проблем....
Аз имах проблеми с гърнетата и мисля че от всяко Уно можеш да присадиш!
А катализатора, ако ти е свършил..направо го махни, не подлежи на ремонт!!В момента съм с гърне, аз съм си го правил, по-голямо е и вади добър звук!!
Но всичко е въпрос на налучкване(ако присаждаш друго гърне), щото е много важно за изгорелите газове.
Да ти кажа честно три гърнета присаждах или не може да дърпа или много бучи....абе такива работи!
Успех!! :)
Средното гърне това след катализатора и преди ауспуха се е скъсало и се загуби и сега искам да питам какво трябва да се купи т.е. нещо специално ли е ?
Можеш да си вземеш и ново, но от някоя морга има и доста запазени!точно това, средното си го взех от морга за 15 лв.!здраво е, дупчих го с отвертката(за проба) и не е мръднало!
Fiat UNO 55s, мирише бензина!
Аватар
Formula Uno
Кара Uno 55

Мнение от Formula Uno »

здраво е, дупчих го с отверката(за проба) и не е мръднало!
Какаво трябва да гледам за да разбера че е здраво т.е. как се познава че е здраво защото аз като не разбирам и за мен отвънка ако е цяло- няма изгнило и като го разклатя не дрънчи значи е здраво
:oops:
Аватар
uno mania
Кара Uno 55

Мнение от uno mania »

То това е какво друго да гледаш
КАРАЙ РАЗУМНО ПЪТЯ НЕ Е КОСМОС!!!
Fiat Uno 45 Fire
Аватар
Formula Uno
Кара Uno 55

Мнение от Formula Uno »

uno mania написа:То това е какво друго да гледаш
Ми дано да само това, че както казах капризна излезе от към горивна система не ми се иска да объркам нещо.

Публикувай отговор