Изчезнаха ми токовете на Уното 1.3D, 84 г.

(1983–1989)
shumacher
Кара Uno 45 Fire
Изчезнаха ми токовете на Уното 1.3D, 84 г.

Мнение от shumacher »

Здравейте , имам проблем с Уното ми, 1.3 Дизел, днес го запалих, поработи 4-5 минути и изгасна и загуби токовете :( някой би ли могъл да даде съвет какво може да се е случило?
Проверих бушоните, контролния панел, който е до казанчето за течността на чистачките(той се беше замърсил малко, но го почистих ) имаше и 2 кабела, които почти се бяха разпаднали, та и тях ги оправих, обаче пак ги няма токовете :(, а когато му дам директен + от акумулатора към магнит вентила няма проблеми и си пали от раз. Много ще ви бъда благодарен, ако някой успее да ми даде идея от какво може да са изчезнали токовете.....
1984 Fiat Uno 1.3D
Аватар
rokoko
Кара Uno 1.0 i.e

Мнение от rokoko »

ами виж си клемореда на ключа...и пиши кво е станало - това е само предположение колега, аз съм на бензин. Поздрави.
rokoko
shumacher
Кара Uno 45 Fire

Мнение от shumacher »

Благодаря ти за съвета, изчистих го клемореда, обаче не съм сигурен дали е било от него или от нещо друго, защото като си наредих клемите и пробвах пак да го запаля нямаше токове, 2 минути след това изведнъж сами се появиха, какво стана просто си нямам никаква идея, все пак ти благодаря за съвета.
1984 Fiat Uno 1.3D
Аватар
rokoko
Кара Uno 1.0 i.e

Мнение от rokoko »

като си разглобиш контактния ключ, пробвай да я запалиш с кабелите накъсо оранжев и кафяв(дебел)кабели за контакт - трябва да светне таблото +червен да завърти стартера и го махаш, ако запали причината е в клемореда на ключа, ако не...ще умуваме, пък и колегите с дизели да изкажат мнение. Като дадеш на контакт светва ли лампата на подгряващите свещи, как са те, бачкат ли, а релето им? Почисти им масите, ако трябва.
rokoko
shumacher
Кара Uno 45 Fire

Мнение от shumacher »

Вече всичко е ОК, клемореда го изчистих и стана като нов, само че ми изскочи друг проблем сега на тая таратайка и трябва да видя кога ще мога да го направя, че някакво ухо на скоростния лост доколкото ми казаха се е счупило, а то е алуминиево и трябва да видя да си намеря някои майстор да го оправя, благодаря ти все пак за съветите които ми даде.
1984 Fiat Uno 1.3D

Публикувай отговор