Проблем в скоростната кутия на Мк1??!
Проблем в скоростната кутия на Мк1??!
Здравейте колеги, появи ми се някакво странно ромолене, като карам колата мисля, че идва от скоростната кутия - само така мисля, като настъпя педала на газта и почва, като не съм със газ не се чува мислех, че няма масло. Имах половинка долях, но пак същото, а да попитам пробката за наливане от нея ли се проверява нивото на маслото в скоростната или има и друга пробка на Меганчето ми е, докато потече от там дето наливам и значи има, а на Уното как е моето е 1.0 мк1, 45 коня може ли малко помощ Поздрави.
Uno фен:
Fiat Uno 45 S Fire
Fiat Uno 45 S Fire
- fluid_88
- Кара Uno turbo i.e
- Обратна връзка:
Виенето на скоростите се получава от каране с масло под минимума -така зъбчатките, които са от горната страна на кутията нямат добро мазане. Това е първия симптом на кутията.
След това започват да излизат по-трудно скоростите, които са отгоре, заминават сепараторите, които насочват вилката започват да прехъркват, докато накрая не блокират в дадена скорост.
Това са симптомите, а за да видиш накъде ти е кутията е хубаво да източиш маслото и да видиш какво има в него и какъв му е цвета.
Бая кутии съм счупил. Практиката учи по скъпия начин.
След това започват да излизат по-трудно скоростите, които са отгоре, заминават сепараторите, които насочват вилката започват да прехъркват, докато накрая не блокират в дадена скорост.
Това са симптомите, а за да видиш накъде ти е кутията е хубаво да източиш маслото и да видиш какво има в него и какъв му е цвета.
Бая кутии съм счупил. Практиката учи по скъпия начин.
Fiat Uno 1.3 turbo i.e
Renault 19 1.8 16v
Uaz 4.0
Renault Espace 99'
Trabant 601 68'
Renault 19 1.8 16v
Uaz 4.0
Renault Espace 99'
Trabant 601 68'