Конзола на двигателя от страната на ангренажа Уно 45 Fire

(1983–1989)
Любо Нешков
Кара Uno 45
Конзола на двигателя от страната на ангренажа Уно 45 Fire

Мнение от Любо Нешков »

Счупи се конзолата на двигателя. Добре, че беше в момент на паркиране. Двигателя увисна на тампоните на скоростната кутия. Не мога да намеря конзолата в каталозите. Не зная, дали ще е надеждно заваряване, да не говорим, че цветните заварки са цифра. По моргите надали ще открия. Уното е Мк1, fire мотора, карбуратор, 999 куб.см.

Сигурно се е счупило и вътрешното каре от дясно, няма начин, защото много яко изтряска в скоростната кутия. Обикновено се счупва осигурителната шайба и карето изпада от полуоската и вътре става мазало,иглите се разпиляват и някой даже стават на стружки. Е, като се стопи снега ще нападна. Неприятното е, че и моите годинки вече са много и малко трудно клякам и ставам, ама какво да се прави, толкова години вярно ми служеше тази колица, че за такава дреболия да я пенсионирам ми е мъчно. Ако някой колега има някаква информация за тази конзола, може да ми пише и на личната поща. Да не отегчаваме целия форум.
Fiat Uno 45 Fire
Аватар
fluid_88
Кара Uno turbo i.e
Обратна връзка:
Re: конзола на двигателя от страната на ангренажа

Мнение от fluid_88 »

Любо Нешков написа:Счупи се конзолата на двигателя. Добре, че беше в момент на паркиране. Двигателя увисна на тампоните на скоростната кутия. Не мога да намеря конзолата в каталозите. Не зная, дали ще е надеждно заваряване, да не говорим, че цветните заварки са цифра. По моргите надали ще открия. Уното е Мк1, fire мотора, карбуратор, 999 куб.см. Сигурно се е счупило и вътрешното каре от дясно, няма начин, защото много яко изтряска в скоростната кутия. Обикновено се счупва осигурителната шайба и карето изпада от полуоската и вътре става мазало,иглите се разпиляват и някой даже стават на стружки.
Е, като се стопи снега ще нападна. Неприятното е, че и моите годинки вече са много и малко трудно клякам и ставам, ама какво да се прави, толкова години вярно ми служеше тази колица, че за такава дреболия да я пенсионирам ми е мъчно. Ако някой колега има някаква информация за тази конзола, може да ми пише и на личната поща. Да не отегчаваме целия форум.
Предлагам, първо да се смени конзолата и след това да се провери карето. За конзолата ще потърся тук там и ще пиша, а ако карето е счупено го има ново, скоро купувах цялата ходова част.
Fiat Uno 1.3 turbo i.e
Renault 19 1.8 16v
Uaz 4.0
Renault Espace 99'
Trabant 601 68'
Аватар
fluid_88
Кара Uno turbo i.e
Обратна връзка:

Мнение от fluid_88 »

Нова конзола няма, няма и стара. Трябва да потърсиш из фоумите от някой колега, който продава на части или от морга, каретата ги има :)
Fiat Uno 1.3 turbo i.e
Renault 19 1.8 16v
Uaz 4.0
Renault Espace 99'
Trabant 601 68'

Публикувай отговор