Реглаж на клапани
- Formula Uno
- Кара Uno 55
Не неправя основен ремонт. Имам следния проблем, карам колата на метан и немогат да я настроят и казаха, че е за реглаж на клапаните, а проблема стана явен след смяна на влошките... а понеже смяната им не стана при майстора, който ми се занимава с колата не знам, дали той не е направил неща не както трябва и затова да дава проблеми.
Преди смяната на влошките всичко беше перфектно след смяната не мога да я карам нормално
ходих при газаджии, но свястна настройка не може да се направи и вече се чудя дали да отварям двигателя и да го правя този реглаж, че най сетне всичко да се оправи ...
Преди смяната на влошките всичко беше перфектно след смяната не мога да я карам нормално

'90 Uno 75 SX i.e. 149.C1.000.
Колега .....
Реглажа става със смяна на така наречените пулове. Изтегли си ръководството за Уно и виж какви параметри дават, за всмукателен и изпускателен клапани и при каква температура .
Мери се разтоянието между гърбицата на вала и повдигача "пула" със луфтомерни пластини.
Ако ти сложил по-големи пулове твоя майстор е нормално колата да не работи добре, получава се така, че клапаните не затварят напълно и колата няма достатъчно компресия. Характеризира се със трудно палене, ниска мощност и голям разход на гориво.
Ако желаеш още помощ и съвети пиши.
Поздрави, Наско.
Реглажа става със смяна на така наречените пулове. Изтегли си ръководството за Уно и виж какви параметри дават, за всмукателен и изпускателен клапани и при каква температура .
Мери се разтоянието между гърбицата на вала и повдигача "пула" със луфтомерни пластини.
Ако ти сложил по-големи пулове твоя майстор е нормално колата да не работи добре, получава се така, че клапаните не затварят напълно и колата няма достатъчно компресия. Характеризира се със трудно палене, ниска мощност и голям разход на гориво.
Ако желаеш още помощ и съвети пиши.
Поздрави, Наско.
UNO 1.3 Turbo I.E
ГАЗ НА ТУРБО МОЖЕ МОЖЕ
Бат Nino каза " Вълк да мишкува" "газ турбо да храни"
Добре мишкува
ГАЗ НА ТУРБО МОЖЕ МОЖЕ
Бат Nino каза " Вълк да мишкува" "газ турбо да храни"
Добре мишкува