Шум от вентилацията

(1989–1995)
dade
Нов
Шум от вентилацията

Мнение от dade »

Здравейте, от днес съм собственик на Фиат Уно, колата е от 1993 г. в общи линии много ми харесва, но имам няколко малки проблема.
Единият е, че когато включа вентилатора на охлждането той почва да трака, предишният собственик каза, че преди е имал такъв проблем, сменил е моторчето на перката, около два месеца е нямал проблем и после пак е почнало да трака. Това често срещан проблем ли е и найстина ли не може да се поправи по-трайно?

Другият проблем е ключа на фаровете, развалена е ръчицата на фаровете, и в момента са дадени на контакт, така че да светят винаги когато се запали колата, разбрах че ключа бил сравнително скъп и доста труден за намиране, а имало и голям шанс да се прецака бързо след това. Това вярно ли е, лесно ли дефектира тази част от колата, бих се радвал и ако ми кажете къде би било най-добре да си търся резервни части и да си карам колата на ремонт.

Благодаря ви предварително и извинявайте за безбройните въпроси, просто съм нов шофьор на Уно :)
1993 Fiat Uno 45 Fire
Аватар
TiP
Кара Uno 55

Мнение от TiP »

Честито за колицата. Аз също имах проблем наскоро с лостчето за фаровете, купих от италианеца втора ръка за около 20 лв. Нова не съм търсил, а и сигурно не е евтино.
Предполагам говориш за перката на парното, при мен също трака :)
1992 Fiat UNO

Публикувай отговор