Скорости и карета на Уно 75s Мк1!

(1983–1989)
BuRnacID
Кара Uno 45 Fire
Скорости и карета на Уно 75s Мк1!

Мнение от BuRnacID »

Здравейте,
Наскоро аз и един приятел си купихме Уно 75s за 150 лева. Ето и защо струва 150 лева - скоростната кутия (много е чиста наистина) е на задната седалка :P , а маслото върви повече от бензина. Когато Уно-то вървеше за последно се счупи вътрешното каре на дясната полуоска, решихме, че просто му е дошло времето, но когато се изръсихме за ново - и то се счупи докато се опитвахме да запалим колата бутайки я. Чуваше се тракане (метал в метал) от карето. После решихме, че това е крива полуоска, свалихме всичко от нея и я пуснахме на струг за да видим дали е крива оказа се, че не е. Поради това решихме, че проблемът е в скоростната кутия. Свалихме я и когато махнахме всички болтове които се виждат се оказа, че не се цепи на две. Ако някой има опит да сподели как става таз' магария :P !!!! И от какъв може да е проблема с каретата.
'88 Fiat Uno 1.1 Fire
Аватар
Power_fan
Кара Uno 60

Мнение от Power_fan »

направо сменяй кутията....ама не у вас, а при некой майстор той си знае работата. :)
BuRnacID
Кара Uno 45 Fire

Мнение от BuRnacID »

Аз, ако исках да я сменям досега да съм забравил за какво става въпрос. Това си го правя за удоволствие просто ми харесва да се занимавам с коли и по-специално с Uno.
'88 Fiat Uno 1.1 Fire
Аватар
as_novo
Кара Uno 1.0 i.e

Мнение от as_novo »

и когато махнахме всички болтове
..май сте забравили(не сте го видяли)някой????..проверете пак! :)
Fiat UNO 55s, мирише бензина!
BuRnacID
Кара Uno 45 Fire

Мнение от BuRnacID »

Би трябвало това да са всичките болтове. Мисля, че се държи на валовете вътре. Като и махна задния капак там са двете гайки на първичния и вторичния валове, които са единствените неотвивани гайки в цялата скоростна кутия. Не знам, дали ако ги отвия после ще мога да ги сглобя както са били.
'88 Fiat Uno 1.1 Fire

Публикувай отговор