Fiat Uno Мк2 - разход гориво
- white_shark
- Кара Uno 55
Аз карам 1.0 i.e. втора серия, смея да твърдя от многогодишни наблюдения, че през топлото полугодие смесен разход (като само 35 процента от изминатите километри са градско) разходът пада под 5 литра бензин (никога не му е слагано газ), но ако не е натоварено- максимално 100 килограма товар, вече с повечко багаж и при планински условия разходът дори и извън градско се повишава значително, но не съм наблюдавал да се качва над 6 литра, лично за мен все си мисля, че ако искаш да го караш на газ най - добър вариант е 1.4 мотора.
Поздрави!!!!
Поздрави!!!!
1990 Фиат Уно 1.0 i.e
- white_shark
- Кара Uno 55
Ми и аз си мисля, че ако взема ще трябва да газифицирам...ама в тия каталози 1.4 го дават с по-висок разход от 1.5, което е странно.
Ето тук гледам и сравнявам. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/uno/#uno_146a
Ако наистина гори 9 в града и 5.5 навънка с газ разхода да скочи с 1-2 литра и то става като сегашната ми кола,която ми дава газ 10-12/7-9 съответно градско/извънградско.
Не се притеснявам, че няма да е кой знае колко пъргаво 1.0/1.1 на газ. Просто идеята е да ми гори малко
Ако не иска хич да върви ще го накарам с 1-2 жокера...

Ето тук гледам и сравнявам. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/uno/#uno_146a
Ако наистина гори 9 в града и 5.5 навънка с газ разхода да скочи с 1-2 литра и то става като сегашната ми кола,която ми дава газ 10-12/7-9 съответно градско/извънградско.
Не се притеснявам, че няма да е кой знае колко пъргаво 1.0/1.1 на газ. Просто идеята е да ми гори малко

Ако не иска хич да върви ще го накарам с 1-2 жокера...

1988 Fiat Uno
Fiat Tipo DGT
Car of The Year 1989!
Fiat Tipo DGT
Car of The Year 1989!
- white_shark
- Кара Uno 55
В крайна сметка съдбата пак направи обрат и вместо на най-малкото моторче се качих на 1.5
Обаче колата е с газова и засега с тия цени работата е добре.
Още не знам колко гори, но предполагам, че ще е около 9-10/100 градско. Върви чудно и вече свикнах със странното табло, лостчета и ръчки на прозорците.
Имам няколко въпроса, но за тях ще отворя тема в друг раздел.
Мерси на всички за съветите

Обаче колата е с газова и засега с тия цени работата е добре.
Още не знам колко гори, но предполагам, че ще е около 9-10/100 градско. Върви чудно и вече свикнах със странното табло, лостчета и ръчки на прозорците.
Имам няколко въпроса, но за тях ще отворя тема в друг раздел.
Мерси на всички за съветите

1988 Fiat Uno
Fiat Tipo DGT
Car of The Year 1989!
Fiat Tipo DGT
Car of The Year 1989!