И при мен Скорости!

(1983–1989)
Аватар
Kicho
Кара Uno 60
И при мен Скорости!

Мнение от Kicho »

Здр колеги. Проблема ми е, че ми е много твърд скорстния лост на която и предавка да го включа адски твърдо и трудно става. Впоречем ми изчезна и 4-та скорост. Та да ме насочите с кое да започна ? :roll: И като тръгна да включвам определена скорост и самите щангички ли не знам какво издават странен звук на разпъване някак, дори не е и скърцащо. Благодаря на отзовалите се и се надявам да сте ми разбрали въпроса, защото съм от начинаещите :oops:
Fiat Uno 45 S Fire
Аватар
prolin
Кара Uno 45 Fire

Мнение от prolin »

Здравей колега, погледни темата проблеми със скоростната кутия автор: lacho, там обясних при мен какъв беше дефекта, мисля че е много възможно и при теб да е това.

Само да те питам дали лоста има луфт нагоре-надолу, имам предвид ако го хванеш и се опиташ да го повдигнеш играе ли, защото едната щанга е захваната към купето с една скоба с гумен тампон, ако този тампон се е протрил може да загубиш ход и то точно четвърта първо изчезва.
Fiat Uno МК1
Аватар
Kicho
Кара Uno 60

Мнение от Kicho »

Хич не играе, адски твърд е мн трудно се движи накъдето и да било :roll: няма и луфт :|
Мерси.
Fiat Uno 45 S Fire
Аватар
as_novo
Кара Uno 1.0 i.e

Мнение от as_novo »

Kicho написа:Хич не играе, адски твърд е мн трудно се движи накъдето и да било :roll: няма и луфт :|
Мерси.
:) самия скоростен лост се държи от един болт и лагерува(лоста)на 2 втулки!ако ти е много натегнат болта,няма да има никакъв луфт и трудно ще се мести!а може и втулките да са отишли...
Абе провери си пьрво от самия лост ли ти е,и тогава гледай щангите и самите скорости!!!УСПЕХ! :lol:
Затова ще трябва да отвиеш(от долу под купето)скобата която държи маншона,които пази да не влизат боклуци през отвора на ск.лост!Аз моя маншон сьм го скъсал и отгоре(в купето)си натягам ТОЯ болт и си сменявам втулките!дано си ме разбрал!
п.с. И пиши какво е станало...
Fiat UNO 55s, мирише бензина!
Аватар
Kicho
Кара Uno 60

Мнение от Kicho »

Днес погледнах отдолу как е работата и моя маншон се е поскъсал. Ще видя тия дни дали ще мога да направя нещо. Благодаря за отговорите :)
Fiat Uno 45 S Fire

Публикувай отговор