Задни дискови спирачки на Уно 1.0 Fire от Уно турбо
Задни дискови спирачки на Уно 1.0 Fire от Уно турбо
Здравейте, Уното ми е 1.0 Fire, ама ще му слагам заден мост с дискове от уно турбо. Купих такъв от колега от форума и реших да го ревизирам, преди да го монтирам на колата. Извадих апаратите, но не мога да махна зегерката, дето държи паяка в спирачния цилиндър, а и не съм го напъвал много, защото нямам ремонтен комплект гумички и пръстени.
Кой може да помогне с намирането на такъв комплект гумички - нови, да казва и ценичка. Който е разглобявал такива апарати, да казва и чалъма
или откъде да си купя зегер - клещи за свиване с рамо под 90 градуса, като рамото след ъгъла да е дълго 45-50 мм. Също и проблем са и жилата за ръчната спирачка, даже и с поръчка пак не можаха да ми ги доставят. Моста е от уно мк1 - 1986 година някъде.
Помагайте
.
Поздрави
Кой може да помогне с намирането на такъв комплект гумички - нови, да казва и ценичка. Който е разглобявал такива апарати, да казва и чалъма

Помагайте

Поздрави
rokoko
1986. Фиат Уно 1.0 FIRE
1986. Фиат Уно 1.0 FIRE
защо искаш да ги отваряш, текат ли? най добре занеси апаратите на сервиз, там имат спец. инструменти, ще ги отворят и ще видят на какво дередже са. могат и ремонтен комплект да ти намерят, щото ако тръгнеш да купуваш инструменти, ще хвърлиш пари и пак не се знае дали ще ги оправиш, а за спирачките не трябва компромиси, иначе ще стане готино със задни дискове. успех в начинанието.
1993 Fiat Uno 1.1 Fire
- bavareca78
- Кара Uno 60
определено става много яко!!! аз също карам 1000 фаер и му сложих мост от турбо спира адски готино. моят го сложих взех да го ревизирам и нямам никакви проблеми!!!
якото в случая е, че предните дискове от 1000 фаер и задните от турбо са напълно еднакви.
Колега успех с начинанието, но един съвет не разглобявяй, докато не ти се наложи излишни главоболия.
поздрави.
якото в случая е, че предните дискове от 1000 фаер и задните от турбо са напълно еднакви.
Колега успех с начинанието, но един съвет не разглобявяй, докато не ти се наложи излишни главоболия.
поздрави.
1986 Fiat Uno 45 Fire
спирачки
Ми не знам, дали текат, щото колата е седяла - дисковете бяха ръждясали, но пък в цилиндрите имаше спирачно масло. Проблема е, че искам да оправя ръчната, а палците, където се хващат жилата се движат много трудно. Уплътненията са здрави, само прахозащитните маншони са скъсани или липсват. А в нашия град няма такъв сервиз или майстор, дето ще се чопли с тях 2 дена и ще вземе пари, като за нови. Купувам инструмент, свършвам си работата, не плащам на майстор и инструмента ми остава - те парите са в него.
Все пак благодаря за мнението и напътствията. Поздрави.
Все пак благодаря за мнението и напътствията. Поздрави.
rokoko
1986. Фиат Уно 1.0 FIRE
1986. Фиат Уно 1.0 FIRE