Смяна ангренажен ремък на Uno

(1989–1995)
vmarinov
Кара Uno 45
Смяна ангренажен ремък на Uno

Мнение от vmarinov »

Мога ли сам да сменя ангренажния ремък на Uno. Има ли особености, белези или специфични неща. При късане нa ремък кривят ли сe клапаните. :?: :!:
1992 г. Fiat Uno 1.0 i.e
Аватар
pogko
Кара Uno 60
Обратна връзка:
Re: Смяна ангренажен ремък наUno

Мнение от pogko »

vmarinov написа:Мога ли сам да сменя ангренажния ремък на Uno. Има ли особености, белези или специфични неща. При късане нa ремък кривят ли сe клапаните. :?: :!:
И аз ще правя същото :) ако може колегите, които са го правили да се включват, че аз лично не видях никакви белези, по блока :(
91' Fiat Uno 1.1 i.e
Аватар
as_novo
Кара Uno 1.0 i.e

Мнение от as_novo »

Мога ли сам да сменя ангренажния ремък на Uno
Можеш разбира се!
При късане нa ремък кривят ли сe клапаните.
Зависи, ако напишеш и какъв модел ти е уното ...
Fiat UNO 55s, мирише бензина!
vmarinov
Кара Uno 45
Re: Смяна ангренажен ремък на Uno

Мнение от vmarinov »

vmarinov написа:Мога ли сам да сменя ангренажния ремък на Uno. Има ли особености, белези или специфични неща. При късане нa ремък кривят ли сe клапаните. :?: :!:
Fiat Uno 1000 см3 бензин, моно-инжекция, 1992 г.
1992 г. Fiat Uno 1.0 i.e
Аватар
pogko
Кара Uno 60
Обратна връзка:
Re: Смяна ангренажен ремък на Uno

Мнение от pogko »

Moeто е 1.1 карбуратор :?: 91'набор..
Кажете има ли някакви чалъми да се смени ремъка, че аз не успях да намеря никакви белези по блока, ползвах инфо от Аутодата, от Haynes Manual, aма пак дърво!!!

Моя ремък не се скъса, но повечето му зъби ги нямаше и коляновия вал превъртя, дали съм ударил клапани ??? НЕ се чу никакъв звук! При старата ми кола Peugeot Mi16x4 1.9 16V направих глупостта да сменям ремъка сам(това не ме отказва и в ден днешен да се науча) и набих клапаните и ударих бутало, но се чу много отвратителен звук като стана белята, а сега нищо не се чу. Дано да имам късмет.

П.С.: Извинявам се на колегата че пиша в темата Му, но мисля че няма смисъл да пускам друга тема като имаме един и същи проблем :) ако искате отговаряйте 1-во на него и после на мен, да няма сърдити, Успехи!!!
91' Fiat Uno 1.1 i.e

Публикувай отговор