Съвет: Двигателно масло

(1983–1989)
Аватар
uno stz
Администратор
Съвет: Двигателно масло

Мнение от uno stz »

Колеги, искам да попитам може ли да се смени полусинтетично със синтетично масло?
Става въпрос за Fiat Uno Turbo i.e mk1
В момента съм с полусинтетично, но не знам марката :?
Очевидно е, че повечето ползват Селения Голд(синтетично, доколкото знам). Днес видях в един магазин Лики Моли (полусинтетично) с добавка-смесено има и без добавка. Ако отида в сервиз при един познат решението е Кастрол.
Та не мога да реша от кое масло да купя :roll:
Fiat Uno Turbo i.e - EX
Fiat Punto Sporting
Аватар
TURBO_POWER
Кара Uno 60

Мнение от TURBO_POWER »

ами знам че не трябва да се смесват, но за смяна мисля че няма проблем, но и аз самият не мога да ти препоръчам масло за турбото, защото и аз от скоро карам турбо, та и аз се чудя какво да му слагам.
така че ако разбереш нещо по въпроса пиши. Аз в момента съм със 15 на 45 или 40 италянско някво.
жега на буталата
uno turbo 1.4 cc.
Аватар
Kicho
Кара Uno 60

Мнение от Kicho »

Mobil Special S - SAE 10W-40 -Предназначено за коли с турбо пълнене. Аз съм с Uno 45 S и съм с такова масло и съм супер доволен. При студен старт се представя много добре :)
Ако искаш го пробвай, аз лично съм много доволен 8)
Fiat Uno 45 S Fire
Аватар
kc
Кара Uno 45 Fire

Мнение от kc »

А аз съм чувал, че на МК1 се слага масло 15W-40, без значение дали е турбо или не е турбо.
Синтетиката май е за по новите коли ;)
Uno 1.3 SX 70 '85 г.
Аватар
Kicho
Кара Uno 60

Мнение от Kicho »

kc написа:А аз съм чувал, че на МК1 се слага масло 15W-40, без значение дали е турбо или не е турбо.
Синтетиката май е за по новите коли ;)

Аз подобно нещо не съм чувал, но карам с такова масло от доста време и подкрепям марката. Работата на двигателя е изключително тиха и равномерна.
Fiat Uno 45 S Fire

Публикувай отговор