Съвет: Двигателно масло
Съвет: Двигателно масло
Колеги, искам да попитам може ли да се смени полусинтетично със синтетично масло?
Става въпрос за Fiat Uno Turbo i.e mk1
В момента съм с полусинтетично, но не знам марката
Очевидно е, че повечето ползват Селения Голд(синтетично, доколкото знам). Днес видях в един магазин Лики Моли (полусинтетично) с добавка-смесено има и без добавка. Ако отида в сервиз при един познат решението е Кастрол.
Та не мога да реша от кое масло да купя
Става въпрос за Fiat Uno Turbo i.e mk1
В момента съм с полусинтетично, но не знам марката
Очевидно е, че повечето ползват Селения Голд(синтетично, доколкото знам). Днес видях в един магазин Лики Моли (полусинтетично) с добавка-смесено има и без добавка. Ако отида в сервиз при един познат решението е Кастрол.
Та не мога да реша от кое масло да купя
Fiat Uno Turbo i.e - EX
Fiat Punto Sporting
Fiat Punto Sporting
- TURBO_POWER
- Кара Uno 60
ами знам че не трябва да се смесват, но за смяна мисля че няма проблем, но и аз самият не мога да ти препоръчам масло за турбото, защото и аз от скоро карам турбо, та и аз се чудя какво да му слагам.
така че ако разбереш нещо по въпроса пиши. Аз в момента съм със 15 на 45 или 40 италянско някво.
така че ако разбереш нещо по въпроса пиши. Аз в момента съм със 15 на 45 или 40 италянско някво.
жега на буталата
uno turbo 1.4 cc.
uno turbo 1.4 cc.
kc написа:А аз съм чувал, че на МК1 се слага масло 15W-40, без значение дали е турбо или не е турбо.
Синтетиката май е за по новите коли ;)
Аз подобно нещо не съм чувал, но карам с такова масло от доста време и подкрепям марката. Работата на двигателя е изключително тиха и равномерна.
Fiat Uno 45 S Fire